Dick Allewijn (1952) is MfN-registermediator, trainer bij onder andere het CvC en emeritus-hoogleraar Mediation aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. In het verleden heeft hij in de rechtspraak en in de advocatuur gewerkt. Hij is een veelgevraagd spreker en publicist op het gebied van mediation en conflictoplossing. Over mediation tussen burger en overheid schreef hij onder andere het boek: “Met de overheid om tafel, fair play aan beide kanten” (tweede druk, SDU 2013).
"In mijn trainingen doe ik mijn best iedereen tot zijn recht te laten komen. Als dat lukt haal ik ook het beste uit mezelf."
Frederique van Zomeren is een senior mediator die door een combinatie van doelgerichtheid en het verbinden op mens en inhoud effectieve oplossingen tot stand weet te brengen in uiteenlopende conflicten.
Opgeleid als jurist aan de Universiteit van Amsterdam/University of Essex, werkte Frederique eerder als adviseur en internationaal onderhandelaar bij de EU en VN. Op complexe thema’s in uitdagende samenwerkingsverbanden weet ze de verbinding te maken, het menselijk kapitaal te benutten en tot duurzame resultaten te komen.
Sinds 2005 is Frederique actief als mediator. Als partner bij HAvZ Mediation en medeoprichter van DoeDemocratie.nu heeft zij ruime ervaring met mediation in de publieke en private sector, ook internationaal, en met het faciliteren van dialoog. Per september 2022 is Frederique tevens benoemd als Ombudsman Zorgverzekeringen. Ze werkte voor de medische sector, maatschappelijke organisaties, de culturele sector, het MKB, verschillende multinationals, brancheorganisaties, onderwijs, familiebedrijven en overheden. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn arbeid, zakelijke en maatschappelijke samenwerkingsverbanden (maatschappen, teams, raden van bestuur, OR, directies) zowel binnen als tussen bedrijven, organisaties en overheden. Als herstelmediator wordt ze ook ingezet in ernstig geëscaleerde conflicten en bij mediation in strafzaken. Ze is MfN-registermediator en aangesloten bij de Rechtbank Noord-Holland.
Frederique draagt actief bij aan de ontwikkeling en inbedding van alternatieve geschillenbeslechting door regelmatig te publiceren in vakliteratuur, media en podcasts. Frederique was jarenlang voorzitter van de Nederlandse Mediators Vereniging (NMv), de grootste beroepsvereniging van professionals in mediation, en bestuurder bij de Mediators Federatie Nederland (MfN).
Hans Bekkers is MfN-registermediator en heeft als specialisatie conflicten waarbij overheden, ondernemingen en burgers betrokken zijn. Als bestuurslid van de SMRO, Stichting Mediations in milieu en Ruimtelijke Ordening, draagt hij bij aan de ontwikkeling van het vakmanschap en de succesvolle inzet van mediators door overheden en bedrijven. Hij schreef onder andere mee aan de SMRO-uitgave: ‘Doorbreken van impasses, de praktijk van de leefomgevingsmediator’.
Daarnaast voert hij als procesleider participatietrajecten en beleidsbemiddeling uit voor overheden en bedrijven. Hij zorgt voor voortgang en fungeert als neutrale verbindende schakel tussen bewoners, overheden en ondernemingen. Ook als schakel met het bestuur. Citaat van een gedeputeerde
“Hans is een betrouwbare schakel in complexe bestuurlijke processen, snel schakelend van adviseur tot probleemoplosser zonder het einddoel van zijn opdrachtgever uit het oog te verliezen.”
Hans geeft trainingen over mediation en beleidsbemiddeling, waarbij hij theorie weet te voorzien van ervaringen uit de praktijk.
Lenka Hora Adema organisatiecoach (MOC), gespecialiseerd in conflicthantering (MfN registermediator ) en heeft veel ervaring met het begeleiden van organisatieveranderingen binnen overheden. Als (team)coach (NOBCO) richt zij zich met name op teamontwikkeling en het coachen van professionals en leidinggevenden. Als mediator bij HAvZ Mediation is zij gespecialiseerd in conflicten met de overheid, samenwerkingsconflicten en arbeidsconflicten. Lenka is daarnaast docent mediation aan de juridische faculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerder werkte Lenka in de advocatuur, bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad der Nederlanden en bij het ministerie van Justitie en Veiligheid op het gebied van conflictmanagement en versterking van dienstverlening.
Lenka Hora Adema traint bij het CvC onder andere in de Basisopleiding tot mediator, de Specialisatieopleiding Arbeidsmediation, de Specialisatieopleiding tot Overheidsmediation en de Leergang Oplossingericht Coachen. Daarnaast is zij een zeer ervaren intervisiebegeleider voor advocaten en advocaat-mediators.
Linda Reijerkerk (1960) is directeur en opleider van het Centrum voor Conflicthantering (CvC). Gedurende haar gehele arbeidzame leven heeft Linda trainingen ontwikkeld en gegeven: eerst als internationaal consultant op alle continenten. De laatste 25 jaar als inleider en trainer voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Mediation of zelf mediator willen worden. In 2001 heeft zij tevens de opleiding tot professioneel coach afgerond. "
In beweging brengen" is het credo van Linda. Dat doet zij als mediator wanneer zij vastzittende conflicten tegenkomt en partijen naar een oplossing weet te begeleiden. Of zij brengt - als coach - managers in beweging die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten.
Als MfN (voorheen NMI) register mediator heeft zij meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van complexe mediationzaken. Zo heeft zij vele succesvolle mediations op het gebied van milieu- en ruimtelijke ordening op haar naam staan. Daarbij heeft zij conflicten die soms al meer dan 15 jaar 'vastzaten' tot een bevredigend einde weten te brengen. Vaak waren dit zogenaamde multiparty conflicten waarbij meerdere partijen betrokken waren, zoals een bedrijf, een provinciale of gemeentelijke overheid en burgers (bijvoorbeeld groepen van 2 tot ca 300 burgers). Linda is mediator bij de Raad van State voor milieu- en ruimtelijke ordeningszaken, en mediator bij de rechtbank voor zakelijke conflicten en arbeidsgeschillen.Zij heeft haar Masters in Dispute Resolution behaald (UVA 2006). In een wat verder verleden heeft zij antropologie (UU) gestudeerd en een BA in milieubeleid (milieurecht en milieueconomie) afgerond (OU). Gedurende 15 jaar heeft zij als internationaal consultant gewerkt in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Ze spreekt 6 talen.
Linda is medeoprichter en bestuurslid van de Nederlandse Mediatorsvereniging NMV van 2001 tot 2003. Daarnaast was zij bestuurslid van EMNI, het Europese Netwerk van mediators en van de Stichting Mediation in Milieu en Ruimtelijke ordening. Daarnaast is zij bestuurslid van de Stichting Aviation Mediators. Bij het CvC traint Linda onder andere in de Mediationopleiding, de Business mediationspecialisatie en diverse incompany trainingen.
In 2023 won Linda de Eberhard van der Laan Mediation Award vanwege de grote rol die zij heeft gespeeld om mediation als oplossingsmethode bij het herstel van de Kinderopvangtoeslag op de kaart te zetten.
Mirjam Duyser (1965) werkt al een hele periode als vaste trainer van het kernteam van het CvC en is daarnaast zelfstandig gevestigd MfN Registermediator (Kern Mediation) en MfN mediation-assessor. Als kerntrainer leidt zij cursisten op tot mediator. Daarnaast traint zij met veel plezier in maatwerktrainingen op het gebied van mediation en conflictvaardigheden die het CvC verzorgt, m.n. in de publieke sector, o.a. voor Defensie, de Nationale Ombudsman, Politie en gemeenten. Mirjam verzorgt verder trainingen voor buitenlandse opdrachtgevers van het CvC. Zij is lid van de Kwaliteitscommissie van het CvC die de kwaliteit van de mediation-opleiding monitort en aanbevelingen doet voor doorlopende verbetering van die opleiding.
Vanaf 2004 was Mirjam betrokken bij verschillende trainingen op het gebied van mediation, mediationonderhandelingen en implementatie van mediationvaardigheden binnen de overheid, o.a. binnen de gemeente Gouda en het landelijk bureau van de Nederlandse Orde van Advocaten. Mirjam heeft verder gastcolleges gegeven op het gebied van mediation en conflictvaardigheden, o.a. internationaal voor Unesco IHE en de Universiteit van Utrecht. Sinds 2002 is zij T’ai Chi Chuan leraar en heeft zij ook workshops verzorgd op het gebied van de verbinding tussen mediation en T’ai Chi.
Als mediator is Mirjam gespecialiseerd in conflicten waar de overheid partij bij is, zowel extern als intern, en tevens in groepsconflicten. Overige werkterreinen binnen haar mediation-praktijk zijn arbeidsconflicten, samenwerkingsconflicten en zakelijke conflicten. Mirjam is voorzitter van de commissie Regelgeving van het MfN en heeft de landelijke gedragsregels voor MfN mediators geformuleerd en begeleid. Als MfN-assessor begeleidt zij cursisten voor op het assessment en beoordeelt zij assessments. Eerder werkte Mirjam aan de Universiteit Leiden, als advocaat met aandachtsgebied bestuursrecht en als interim-jurist, m.n. in de publieke sector.
Selen Bernink-Balci is zakelijk mediator, arbeidsmediator en gespreksbegeleider. De werkstijl van Selen is verbindend en oplossingsgericht. Daarbij wordt behoedzaam met de relatie tussen de betrokkenen omgegaan en wordt het proces door haar constructief en voortvarend begeleid. Het gaat bij de kwesties danwel conflicten om de zakelijke én de persoonlijke kant, zodat er in de vastgelopen gesprekken ruimte komt voor nieuwe inzichten om samen tot een gewenste uitkomst of verbetering van de situatie te komen. Door haar open toegankelijke houding en transparante manier van werken creëert zij rust en ruimte in een veilige setting voor het voeren van open gesprek.
Dat doet zij door met aandacht te luisteren, te reflecteren, oog te hebben voor de dynamieken met de bijbehorende emoties, overzicht te houden en te concretiseren.
Sinds 2012 is Selen werkzaam als mediator en is zij erkend registermediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Zij is tevens werkzaam voor de rechtbank. Selen heeft met haar juridische en communicatie achtergrond ruime ervaring met uiteenlopende arbeidsgeschillen en samenwerkingsrelaties in diverse sectoren binnen het bedrijfsleven en non-profit organisaties door het hele land. Ook begeleidt zij complexe groepsmediations, mediation met meerdere partijen, waarbij Selen adequaat de dynamische processen en groepsdynamica kan faciliteren.
Naast mediation, gespreksbegeleiding en coaching is Selen bij de opleiding Professionele Communicatie van Phoenix getraind in Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werken. Selen is erkend coach bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) als business, conflict -en leiderschapscoach.
Margot van Cleef-Metsaars is MfN-registermediator, parttime raadsheer bij het Hof Den Haag en voormalig advocaat. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het duurzaam oplossen van conflicten via mediation, begeleid onderhandelen of het treffen van een minnelijke schikking. Het kan daarbij gaan om zakelijke kwesties, om conflicten rondom (het verbeteren van) samenwerking tussen mensen of het op een goede manier uit elkaar gaan. Margot begeleidt als mediator ook nalatenschapskwesties en zakelijke conflicten in de familiesfeer of het familiebedrijf. Margot heeft daarnaast de opleiding afgerond tot teamcoach, zij doet groepsmediations en kijkt daarbij naar het taaksysteem als geheel (groepsdynamiek).
Margot van Cleef-Metsaars was jarenlang voorzitter van de Tuchtcommissie voor MfN-mediators. Binnen de rechtspraak zet Margot zich in voor mediation en innovaties op het gebied van de oplossingsgerichte zitting, en treedt zij op als docent voor rechters bij het Studiecentrum voor Rechtspleging (SSR).